Tom_van_Tintelen_staand_CVT6795_def web (002)

Tom van Tintelen

Consultant T 06 - 30 95 85 85 stuur mij een e-mail bekijk mijn LinkedIn profiel

Mijn passie

Mijn passie is genieten van het leven samen met mijn vrouw, onze katten en onze vrienden:

  • door de natuur in te gaan : in het klein op de fiets door het Groene Hart, iets groter met de camper door Europa of iets verder en hoger door Zuidoost Azië en de Himalaya.
  • door te kokerellen : steeds meer vegetarisch en met een voorkeur voor de Italiaanse en Aziatische keuken. Met een heerlijk glas wijn en liefst in de buitenlucht en goed gezelschap.
  • door te genieten van muziek : Pink Floyd fan in hart en nieren. Liefhebber van de synthesizers van Tangerine Dream en Klaus Schulze en de smooth jazz van FourPlay.
  • door lijf en geest gezond te houden : tuinieren en klussen, wandelen en fietsen, theater en concert bezoek, yoga en meditatie, lezen en films/documentaires bekijken.

Maar ook door samen vanaf onze vlonder het Steinse Groen in te staren met een spinnende kat op schoot en een goed glas wijn. Hoe simpel kan het genieten van het leven zijn.

Mijn aanpak

Ik kijk altijd eerst naar de functionaliteit en integraliteit van een voorliggend vraagstuk. Op deze wijze doorgrond ik waar het voor bedoeld is en in welke context het wordt gebruikt. Pas dan maak ik de stap naar technologie en een mogelijke oplossing. Uit ervaring heb ik geleerd dat de combinatie van proces en technologie vaak de beste resultaten oplevert.

Ik werk het liefst in teamverband met meerdere disciplines en diverse leeftijden waarin creativiteit en ondernemerschap op prijs wordt gesteld. Ik neem hierin ook met plezier de leiding om het beste resultaat voor het gevraagde neer te zetten.

Mijn kennis en ervaring

Centraal in mijn werkzame leven staat industriële automatisering, zowel in hard- als software. Afgestudeerd op een MonoSelector, een multifunctionele één-druk-knops-bediening voor ouderen en gehandicapten ter behoud van zelfstandigheid, op basis van de eerste Intel 8048 Microcontroller.

Na mijn studie op diverse ontwikkelafdelingen “alles wat los en vast zit” geautomatiseerd, vaak met eigen hard- en software. Veel geleerd over real-time besturingen, beeldverwerking, robotica, laser technologie en een breed scala aan sensoren. In software de object-oriented programmeertalen talen ontdekt in real-time besturingen.

Over de hele wereld ook dergelijke industriële automatiseringssystemen mogen installeren. Geen betere les om je eigen spullen gedegen (en service vriendelijk) te ontwerpen en grondig te testen.

Geleidelijk opgeschoven naar het aansturen van automatiseringsprojecten, zowel inhoudelijk als procesmatig. Systeem Architectuur en Systems Engineering kregen hierin een steeds grotere rol kregen.

De laatste 10 jaar veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van verkeers- en tunnel-technische installaties (E+W), de coördinerende besturing (software en hardware), de koppeling met verkeerscentrales en het lokaal/centraal besturen van bruggen en sluizen. Maar ook van de onderliggende processen in ontwerp en realisatie.

Lees ook mijn verhaal aan de slag "aan de andere kant"

Betrokken bij de volgende projecten