Tom_van_Tintelen_staand_CVT6795_def web (002)

Tom van Tintelen

Consultant T 06 - 30 95 85 85 stuur mij een e-mail bekijk mijn LinkedIn profiel

Mijn passie

Mijn passie is genieten van het leven samen met mijn vrouw, onze katten en onze vrienden. Lekker de natuur in op de fiets door het Groene Hart, met de camper door Europa of iets verder en hoger door Zuidoost Azië en de Himalaya. Daar ben ik geïnteresseerd geraakt in het Boeddhisme en het gezond houden van mijn lichaam en geest door yoga en meditatie.

Muziek is een vast onderdeel van mijn leven: Pink Floyd liefhebber in hart en nieren, de synthesizers van Tangerine Dream en Klaus Schulze en de smooth jazz van FourPlay

Ook sta ik binnen of buiten graag in de keuken. Steeds meer vegetarisch en met een voorkeur voor de Italiaanse en Aziatische keuken. Na afloop samen genietend van ons uitzicht over het Steinse Groen met een spinnende kat op schoot. Moeilijker is het niet.

Mijn aanpak

In denk vanuit functionaliteit en integraliteit waarin het geheel meer is dan de som der delen. Ik kijk voorbij één taak en één oplossing, naar de opdracht als geheel in zijn context. Het proces naar het uiteindelijke systeem vind ik belangrijker dan de gebruikte technologie. Als ik niet eenvoudig uit kan leggen waar een systeem voor bedoeld is heb ik het nog niet begrepen.

Ik werk graag in een gemêleerd gezelschap met meerdere disciplines en verschillende ervaringen waarin creativiteit en ondernemerschap wordt gewaardeerd. Aan een dergelijk team geeft ik ook met veel plezier sturing op weg naar een mooi resultaat.

Mijn kennis en ervaring

Centraal in mijn werkzame leven staan industriële automatiseringssystemen, zowel in hard- als software, maar ook het proces om tot een dergelijk systemen te komen. Ik heb ze ontworpen, gerealiseerd, getest en over de hele wereld geïnstalleerd. Systeem Architectuur en Systems Engineering zijn daar geleidelijk steeds meer een rol in gaan spelen.

De laatste 12 jaar gespecialiseerd in verkeers- en tunnel-technische installaties (E+W), de coördinerende besturing (software en hardware), de koppeling met verkeerscentrales en het lokaal/centraal besturen van bruggen en sluizen. Niet alleen in toe te passen technologie maar ook in de processen voor ontwerp, realisatie en beheer&onderhoud.

Lees ook mijn verhaal aan de slag "aan de andere kant"

Betrokken bij de volgende projecten