Ons hart

DON Bureau en Skate4AIR: samen één! Het ijs op tegen Cystic Fibrosis

Sinds 2012 is DON Bureau verbonden aan Skate4AIR. Waarom? Omdat we ons realiseren dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en betrokkenheid een van onze kernwaarden is. Het doel en de organisatie heeft in plekje in ons hart gekregen.

De afgelopen jaren ondersteunen we Skate4AIR financieel. Maar daar blijft het niet bij. Ieder jaar nemen we met een aantal collega’s ook deel aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Wat is Skate4AIR?

Skate4AIR heeft als doel om geld op te halen voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Op vrijdag 2 februari 2018 zetten ca. 175 schaatsers namens Skate4Air alles op alles om de uitdagende tocht van 200 km uit te rijden. De deelnemers worden hierbij geholpen door tweevoudig Olympisch schaatskampioen en Skate4AIR ambassadeur, Jochem Uytdehaage.

Er zijn de afgelopen jaren forste stappen gemaakt in het onderzoek naar de definitieve oplossing voor Taaislijmziekte. Maar we zijn er nog niet, er is nog steeds veel geld benodigd. Orkambi is een doorbraak, maar werkt helaas lang niet bij alle patiënten.

Voor meer informatie, achtergronden en mooie filmpjes en foto’s, kijk op: www.skate4air.nl

Skate4AIR 2018

Ook dit jaar schaatsen we weer mee. Team DON Bureau bestaat dit jaar uit schaatsnieuwkomer Koen (1e keer), allround duursporter Leobert (3e keer) en schaatsveteraan Hans (6e keer). Ze gaan alle drie voor de volle 200 km. Voor meer informatie klik hier.

Daarnaast heeft DON Bureau diverse Maatschappelijke en Culturele initiatieven gesteund waaronder Tour du ALS, Haste for Live, Roparun, Proefmei, Global Mitochondrial Disease Awareness Week en Spieren voor Spieren.