Ons hart

DON Bureau gaat in 2019 het Partnerschap aan met Samen in de Regio. Met het aangaan van het partnerschap met "Samen in de Regio" wil DON Bureau een maatschappelijke bijdrage leveren aan de regio’s Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. Hierbij begint DON Bureau met een vliegende start; DON Bureau is meteen op drie locaties aan de slag gegaan voor een maatschappelijke dag die in het teken staat van teambuilding. De drie locaties zijn aangesloten partners van Samen in de Regio.

Waarom? Omdat we ons realiseren dat maatschappelijke betrokkenheid en daarbij belangenloos zorgen voor anderen niet vanzelfsprekend is en betrokkenheid een van onze kernwaarden is.

IMG_9170

Don Bureau geeft een maatschappelijk tintje aan een bijzondere werkdag

Sinds 2019 is DON Bureau een samenwerking aangegaan met project SAMEN IN DE REGIO. DON Bureau wil maatschappelijk betrokken zijn bij organisaties in de nabije regio. In september was het dan zover. Alle collega’s hebben zich belangeloos ingezet bij verschillende locaties. SAMEN IN DE REGIO heeft voor DON Bureau 3 zorgboerderijen uitgekozen waar nog allerlei werkzaamheden uitgevoerd konden worden.

Zo ook de vrijdag waarop de teambuilding gepland stond. Voor alle collega’s lag er een witte polo met het kleurige logo van Don Bureau. Het programma van de dag was nog niet bekend. “Iets met een zorgboerderij?” Maar wat er verder ging gebeuren? Samen in de Regio presenteerde zich op deze teambuildingsdag aan alle collega’s van DON Bureau en legde samen met twee collega’s van DON Bureau uit, wat de bedoeling voor deze dag zou zijn.

Er zijn drie locaties uitgekozen, en inderdaad ook een zorgboerderij

Voor de DONNERS is het niet vreemd om als team een bijdrage te leveren aan een goed doel. Eerder hebben we sportieve prestaties neergezet en sloten we aan bij bestaande initiatieven.

Bij Samen in de Regio laten de maatschappelijke partners het weten als zij helpende handen kunnen gebruiken. Zo was de match met Don Bureau snel gevonden en wel drie keer.

Verdeeld in kleine groepen zijn we pad gegaan naar Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord, Stichting Titurel voor langdurige zorg en dagbesteding in Putte en zorgboerderij Power to Get up, onlangs verhuisd naar Wouwse Plantage. Op deze 3 verschillende locaties zijn we een hele dag in de weer geweest.

Even wat anders dan een werkdag

“Iets met een zorgboerderij” dat klopte, maar wie had gedacht dat er een hoogwerker aan te pas zou komen, dat de witte polo’s hier en daar werden ingeruild voor een overall voor een stevige verfklus. Dat kaplaarzen goed van pas kwamen en dat je flink door de knieën moest? Niemand had van tevoren ook bedacht dat je in één dag met een paar collega’s op deze locaties het verschil kunt maken.

Voor het personeel en voor de cliënten op deze locaties. “De klus in onze stal is helemaal af! Dat hadden we nooit durven hopen. En het ziet er gelikt uit. We zijn er ontzettend blij mee”. (Stichting Power to get up)

De houten gevel van een immens grote schuur is weer een paar jaar weerbestendig gemaakt en een houten speelboot staat weer in de lak. Gelukt! De vijver van Titurel kreeg een waterval en is voortaan gemakkelijk te onderhouden door de cliënten. Gelukt! De nieuwe stal van Power to Get Up kreeg een nieuwe look met een geschilderde wand. Gelukt!

Wat een geluk!

Het team van Don Bureau deed ontzettend goed hun best. Arja van der Linden van Don Bureau liet namens het team weten: “de maatschappelijke teambuilding via Samen in de Regio is ons erg goed bevallen. Met kleine groepen hebben we een zinvolle bijdrage kunnen leveren. We kijken terug op een heel geslaagde dag.”

“Dat zegt alles, bij DON Bureau zijn ze niet alleen goed als adviseurs en ingenieurswerk op infrastructurele projecten. Betrokken ondernemen staat bij hen op de agenda en daarvoor krijgen ze een TIEN!”, aldus Samen in de Regio.