Koen_van_Es_staand_CVT6724_def web

Koen van Es

Consultant T 06 - 52 40 36 10 stuur mij een e-mail bekijk mijn LinkedIn profiel

Mijn passie

In mijn vrije tijd ben ik graag met sport bezig. Van kleins af aan sta ik al op het voetbalveld en tegenwoordig ben ik ook vaak te vinden op de tennis of padelbaan. Tijdens het sporten probeer ik mijzelf uit te dagen en probeer ik ook regelmatig nieuwe sporten waar ik een doel aan verbindt. De Mt. Ventoux, Sella Ronda (wielrennen) en alternatieve elfstedentocht voor Skate4Air (schaatsen) zijn bijvoorbeeld al afgevinkt.

Ik heb het geluk gehad om onbeschrijfelijk mooie plaatsen te bezoeken tijdens reizen langs de westkust van Amerika, door Oost-Canada en door Midden-Amerika, daarnaast hou ik ook van stedentrips en hoop ik nog vele mooie reizen te maken.

Mijn aanpak

Het gesprek aangaan om de behoefte van de klant op te halen vormt de basis van een goede samenwerking. Hierdoor ontstaat een duidelijk eindresultaat waar ik doelgericht naartoe werk. Opdrachtgevers, cursisten en collega’s beschrijven mij als doelgericht maar flexibel, analytisch en enthousiast. Door een goede samenwerking wordt er kennis gedeeld en ontstaan er mooie resultaten. Van elkaar leren staat in mijn werkwijze centraal.

Ik ben breed opgeleid dus zal een vraagstuk ook vanuit verschillende bedrijfskundige-oogpunten benaderen. Aangezien er tegenwoordig steeds sneller nieuwe informatie beschikbaar komt heb ik mezelf aangeleerd snel te kunnen schakelen en daardoor in te kunnen spelen op late veranderingen en om te gaan met tijdsdruk.

Mijn kennis en ervaring

Belangrijke veranderingen zoals: verbetering van de samenhang tussen activiteiten, het uniformeren van werkwijzen, efficiënter (samen)werken, integrale besluitvorming, communicatie, het managen van raakvlakken, het vergroten van transparantie en het maken van expliciete keuzes in afstemming met belanghebbenden. De persoonlijke interesse ligt hier als organisatieadviseur, assetmanagement vergt namelijk ook aandacht van de cultuur en structuur van de organisatie.

Diverse projecten uitgevoerd, onder andere:

  • Organisatiescan assetmanagement gemeente Haarlem
  • Analyse onderhoudscycli wegen provincie Zeeland
  • Verbetering overdracht EOD's (Elektronisch Overdracht Dossiers) Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
  • Energieneutraliteit en implementatie LED-verlichting provincie Noord-Holland
  • Businesscase brug Brouwershaven gemeente Schouwen-Duiveland
  • Haalbaarheidsstudie glasvezelnetwerk provincie Gelderland
  • Datastructurering wegen provincie Zeeland en Utrecht
  • Ontwikkeling Ambitieweb provincie Zuid-Holland en Noord-Holland (www.ambitieweb.nl)

Betrokken bij de volgende projecten

Betrokken bij de volgende publicaties