Koen_van_Es_staand_CVT6724_def web

Koen van Es

Consultant T 06 - 52 40 36 10 stuur mij een e-mail bekijk mijn LinkedIn profiel

Mijn passie

In mijn vrije tijd ben ik graag met sport bezig. Van kleins af aan sta ik al op het voetbalveld en, ik voetbal op dit moment bij Moc’17. Daarnaast ben ik sinds kort ook fanatiek met tennis bezig.

In de vakanties hebben de reizen langs de westkust van Amerika en Canada me warm gemaakt om meer van de wereld te ontdekken en hoop ik aanstaande zomer een mooie reis te kunnen maken door Midden-Amerika!

Mijn aanpak

Het gesprek aangaan om de behoefte van de klant op te halen vormt de basis van een goede samenwerking. Hierdoor ontstaat een duidelijk eindresultaat waar ik doelgericht naartoe werk. Opdrachtgevers, cursisten en collega’s beschrijven mij als doelgericht maar flexibel, analytisch en enthousiast. Door een goede samenwerking wordt er kennis gedeeld en ontstaan er mooie resultaten. Van elkaar leren staat in mijn werkwijze centraal.

Ik ben breed opgeleid dus zal een vraagstuk ook vanuit verschillende bedrijfskundige-oogpunten benaderen. Aangezien er tegenwoordig steeds sneller nieuwe informatie beschikbaar komt heb ik mezelf aangeleerd snel te kunnen schakelen en daardoor in te kunnen spelen op late veranderingen en om te gaan met tijdsdruk.

Mijn kennis en ervaring

Belangrijke veranderingen zoals: verbetering van de samenhang tussen activiteiten, het uniformeren van werkwijzen, efficiënter (samen)werken, integrale besluitvorming, communicatie, het managen van raakvlakken, het vergroten van transparantie en het maken van expliciete keuzes in afstemming met belanghebbenden. De persoonlijke interesse ligt hier als organisatieadviseur, assetmanagement vergt namelijk ook aandacht van de cultuur en structuur van de organisatie.

Diverse projecten uitgevoerd, onder andere:

  • Organisatiescan assetmanagement gemeente Haarlem
  • Analyse onderhoudscycli wegen provincie Zeeland
  • Verbetering overdracht EOD's (Elektronisch Overdracht Dossiers) Rijkswaterstaat Zuid-Nederland
  • Energieneutraliteit en implementatie LED-verlichting provincie Noord-Holland
  • Businesscase brug Brouwershaven gemeente Schouwen-Duiveland
  • Haalbaarheidsstudie glasvezelnetwerk provincie Gelderland
  • Datastructurering wegen provincie Zeeland en Utrecht
  • Ontwikkeling Ambitieweb provincie Zuid-Holland en Noord-Holland (www.ambitieweb.nl)

Betrokken bij de volgende projecten

Betrokken bij de volgende publicaties