Niet naast elkaar maar met elkaar

DON Bureau founding partner Bouwgenootschap.

Don Bezemer

Assetmanagement is meer dan ‘gewoon beheer en onderhoud’. Het vraagt een meer integrale aanpak en expliciete aandacht, in alle lagen van een organisatie, voor de balans tussen prestaties, kosten en risico’s. De implementatie van assetmanagement kost een investering maar de voordelen die het daarna oplevert, zijn groter. Hoe je assetmanagement implementeert? En wat die voordelen dan zijn? Dát is al 12,5 jaar de expertise van DON Bureau. Wij zijn trots dat deze opvallende speler in de markt zich als founding partner heeft verbonden aan het Bouwgenootschap. DON Bureau is verantwoordelijk voor de fysieke decompositie van de Schipholtunnel

Donald Bezemer legt uit waarom DON bureau meedoet aan het Bouwgenootschap:

"We zijn erg enthousiast over de rol die het Bouwgenootschap is gaan vervullen in het publieke domein. Het aspect “mens en organisatie” is ons inziens veelal de missing link bij de implementatie van Assetmanagement. DON Bureau is actief binnen complexe projecten rondom Tunnels, Bediening op Afstand en Sluis- en Brug projecten. De Interactie tussen mens, organisatie en techniek is waar DON Bureau zich als een vis in het water voelt. Of het nu gaat om Informatiemangement (Data-science), Techniek en Veiligheid (Tunnelveiligheid en machineveiligheid) of de implementatie van assetmanagement binnen de publieke sector, de interactie tussen mens en techniek bepaalt uiteindelijk het succes. Daarbij passen we de theorie van bekende methodieken, normen en richtlijnen graag pragmatisch toe: “Assetmanagement, gewoon DOeN”. Met onze aanpak dragen we dan ook graag ons steentje bij aan het Bouwgenootschap."

Niels van Ommen (community manager van het Bouwgenootschap) vertelt over zijn ervaring met DON Bureau:

“Ik leerde DON Bureau kennen toen ik hoofd cursussen en opleidingen was bij CROW. Wij wilden ons portfolio uitbreiden naar assetmanagement en DON Bureau had al concrete leerproducten op de plank liggen: een mooie samenwerking was snel geboren. Ik ben me toen zelf ook meer gaan verdiepen in assetmanagement en volgde een summer school, verzorgd door docenten van DON Bureau. Ik was onder de indruk van hun expertise en bevlogenheid. Die sloeg over op mijn mede-cursisten en resulteerde ook in hoge waarderingen. Ook in de zakelijke samenwerking met DON Bureau viel me op dat passie en aandacht voor de relatie een bijzondere rol spelen.”