Skate4AIR 2018 – “Niet omdat het kan, maar omdat het moet!”

Skate4AIR en DON Bureau

Sinds 2012 is DON Bureau verbonden aan Skate4AIR. Waarom? Omdat we ons realiseren dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en betrokkenheid een van onze kernwaarden is. Het doel en de organisatie heeft in plekje in ons hart gekregen.

De afgelopen jaren ondersteunen we Skate4AIR financieel. Maar daar blijft het niet bij. Ieder jaar nemen we met een aantal collega’s ook deel aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Wat is Skate4AIR?

Skate4AIR heeft als doel om geld op te halen voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Op vrijdag 2 februari 2018 zetten ca. 175 schaatsers namens Skate4Air alles op alles om de uitdagende tocht van 200 km uit te rijden. De deelnemers worden hierbij geholpen door tweevoudig Olympisch schaatskampioen en Skate4AIR ambassadeur, Jochem Uytdehaage.

Er zijn de afgelopen jaren forste stappen gemaakt in het onderzoek naar de definitieve oplossing voor Taaislijmziekte. Maar we zijn er nog niet, er is nog steeds veel geld benodigd. Orkambi is een doorbraak, maar werkt helaas lang niet bij alle patiënten.

Voor meer informatie, achtergronden en mooie filmpjes en foto’s, kijk op: www.skate4air.nl


Steun je onze schaatsers?
Ook dit jaar schaatsen we weer mee. Team DON Bureau bestaat dit jaar uit schaatsnieuwkomer Koen (1e keer), allround duursporter Leobert (3e keer) en schaatsveteraan Hans (6e keer). Ze gaan alle drie voor de volle 200 km.

Wat zal het dit jaar worden: sneeuw, wind, kou, water of een keer zwart ijs en blauwe lucht? We gaan het zien en beleven.

Steun je hen, maar vooral: steun je het onderzoek om deze ziekte de wereld uit te helpen? Klik dan op 1 van de onderstaande profielen. Iedere euro wordt uitstekend besteed aan Nederlands onderzoek dat er echt toe doet! Kijk maar eens op https://www.skate4air.nl/hier-schaatsen-we-voor voor meer informatie.

Persoonlijke pagina van Hans

Persoonlijke pagina van Hans

Persoonlijke pagina van Koen

Persoonlijke pagina van Koen

Persoonlijke pagina van Leobert

Persoonlijke pagina van Leobert