foto opleidingen

Hoe is het begonnen

"Als je de beste wil worden in assetmanagement, dan moet je het aan een ander kunnen uitleggen”. Dit was in 2013 binnen DON Bureau de doelstelling en waar we tot op de dag van vandaag hard aan werken. Het is deze drijfveer die ons beweegt om kennis van assetmanagement over te dragen naar eigenaren en beheerders van assets. Inmiddels zijn meer dan 1500 cursisten door onze bevlogen trainers opgeleid. Samenwerking met partners is hierbij van groot belang.

CROW vormt vanaf de start een belangrijke partner. Met een breed pakket van (maatwerk) incompany cursussen en open inschrijvingen is er voor ieder wat wils. De cursisten zijn door de opgedane kennis beter in staat om assets optimaal te beheren. Zij geven ons dan ook gemiddeld een 8 voor de uitvoering.

Op dit moment verkennen we samen met CROW de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een post-HBO opleiding Assetmanagement Openbare Ruimte. Deze zal gericht zijn op het opleiden van ‘de beheerder van de toekomst’. Zou u daar in 2019 aan deelnemen?

Uitbreiding samenwerking

Sinds 2017 verzorgt DON Bureau voor de Hogeschool Utrecht een module over assetmanagement. Deze module is onderdeel van de 2-jarige deeltijd opleiding Master of Engineering binnen het profiel Integrated Building Processes. Vanwege positieve ervaringen hebben enkele studenten DON Bureau gevraagd om hen namens de HU te begeleiden bij het opstellen van hun thesis. Binnenkort studeren de eerste studenten onder onze begeleiding af.

Voor de Hogeschool Arnhem en Nijmegen verzorgt DON Bureau dit jaar een module over assetmanagent. Studenten van de Leergang Kostendeskundige Infra krijgen meer inzicht in het optimaal bouwen en beheren van kapitaalgoederen. Het leveren van waarde voor de organisatie en de belanghebbenden staat hierbij centraal.

De Hogeschool Utrecht en de Nederlandse Vereniging van Doelmatig Onderhoud (NVDO) starten op 1 november 2018 met de Leergang Conditiemeting volgens NEN 2767. Deelnemers worden opgeleid tot professionele inspecteurs en/of adviseurs, die belangrijk kunnen bijdragen aan verbetering van de staat van infrastructuur. DON Bureau verzorgt deze leergang voor het aspect Infra.

Als kersverse founding partner van Het Bouwgenootschap verkennen we mogelijkheden voor trainingen die gericht zijn op implementatievraagstukken op het gebied van assetmanagement. Hier hoort u op korte termijn meer over.

Tenslotte

Met veel enthousiasme blijven we werken aan onze doelstelling en vergroten we ons aanbod van opleidingen. Zien we u terug in één van onze trainingen? Of wilt u de ontwikkelbehoefte van uw eigen organisatie met ons bespreken? DON Bureau denkt graag met u mee. Neem gerust contact op met Ton of Jielis.