iAMPro is jarig!

Tijdens de InfraTech 2015 is het kennisportaal infrastructuur AssetManagement voor Professionals (iAMPro) gelanceerd. Inmiddels zijn we een jaar verder. Het digitale portaal voor alle professionals die zich bezighouden met beheer en onderhoud heeft op donderdag 21 januari haar eerste verjaardag mogen vieren. De mensen die werken aan het gebruik van iAMPro hebben met elkaar de eerste verjaardag gevierd. Met elkaar hebben we een heerlijke kooksessie beleefd. Koken is een sociale verbondenheid dat al jaren een traditie is binnen DON Bureau en ook voor iAMPro de betrokkenheid voor iedereen zichtbaar maakt.

In 2013 is DON Bureau samen met de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Gelderland aan een reis begonnen. We zijn gestart met het idee om op het gebied van assetmanagement elkaars taal te leren spreken, van elkaars “good practices” te leren en kennis te delen van ontwikkelingen. Dit heeft geresulteerd tot assetmanagement principes die binnen het kennisportaal zijn verwoord naar een praktische toepassing en implementatie van assetmanagement binnen de eigen werkomgeving. De reis is inmiddels drie jaar onderweg en de groep met assetmanagement professionals is gegroeid. Onder begeleiding van CROW zijn er vandaag de dag ruim 1200 reizigers ingestapt. Organisaties als RWS, alle provincies, het merendeel van de waterschappen (16), gemeenten (30), opleidingen en niet te vergeten een groot aantal uitvoerende marktpartijen zijn vertegenwoordigd.

Als DON Bureau zijn we enorm trots om deze reis geïnitieerd te hebben en te zien dat we in staat zijn gebleken om met deze verschillende organisaties in het assetmanagement met elkaar te verbinden. We zijn aan het samenwerken met onze opdrachtgevers en met andere marktpartijen. Een unieke en bijzondere ervaring om mee te mogen maken, want langzaam wordt zichtbaar wat we met zijn allen aan het bereiken zijn. Het kan niet anders zijn dat dit een goede basis is om met elkaar de volgende stap te zetten in het assetmanagement.

De mensen achter iAMPro in de keuken