DON @ mt Ventoux

Juni stond voor een aantal DONners in het teken van een aantal dagen genieten in het prachtige Frankrijk. Wijn, zon, kletsen, kaas, worstjes en af en toe een duik in het water. Maar tussen deze lekkernijen door stond er ook nog een sportieve uitdaging op het programma!

Na het succes van vorig jaar op de Alpe d’huez, Was dit jaar de Mont Ventoux, ook wel de kale berg genoemd, aan de beurt welke gevreesd wordt om zijn verraderlijke stijging net boven de boomgrens. Dit is tevens een klim zonder vlakke stukken, dus geen moment van rust. Ondanks de omstandigheden hebben er toch 9 DONners ja gezegd tegen deze uitdaging. Het trainen kon beginnen…

Bij aankomst in Frankrijk zijn we allereerst hartelijk ontvangen door de eigenaren van wijnboerderij, Domaine de Marotte. Na een goede nachtrust zijn we op vrijdag 25 juni met 9 man op de fiets gestapt en kon de beklimming beginnen.

Voor het trotsteren van de laatste kale 6 kilometers hebben we een korte pitstop gehouden bij Chalet Reynard. Even naar het toilet, bidons bijvullen en nog even snel een energiegelletje naar binnen werken.

Onderweg naar de top waren er enkele een kleine competitie aan het houden en bij een aantal andere was het een barre tocht. Heerlijk in de zon zijn we allemaal boven gekomen en was er een zeer trots moment! Alle DONners hebben het gered! Daags na de trotse prestatie is er nog een mooie route aangedaan met mooie klimmen en dalingen, rondom de voet van de Mont Ventoux.

Samengevat was het een weekend vol gezelligheid, goede gesprekken, veel wijn en top prestaties! Volgend jaar weer! Zouden er nu nog meer DONners deze uitdaging aandurven?

DON @ mt Ventoux: in beeld

Een aantal foto's