DON @ Mont Ventoux - part trois!

Afgelopen zomer was het weer zo ver, een aantal DON’ers vertrokken in de nacht van 7 juni met fietsen in de auto richting Frankrijk om de Kale berg, de Reus van de Provence, de Heksenketel, oftewel de Mont Ventoux te beklimmen. Tijdens deze jaarlijks terugkerende fietstrip leert men de collega’s op een andere wijze kennen en dagen ze zichzelf uit om het beste in ze naar boven te halen.

Bij aankomst in Frankrijk werd de midweek geopend met een rondleiding op Domaine de Marotte, een wijngaard van de eigenaren van ons schitterende huisje een aantal kilometer verderop. Na een warm welkom van Daan en Elvira en een heerlijke lunch op de wijngaard vertrokken we richting het huisje om snel om te kleden en op de fiets te springen om een kleine ronde richting de kerk te fietsen. De volgende dagen stonden in het teken van lekker eten, gezelligheid, goede wijn en natuurlijk fietsen. Na in een schitterende omgeving te hebben gefietst en al een aantal goede beklimmingen achter de rug was het vrijdag de dag dat we de Mt. Ventoux opgingen. De dag van te voren natuurlijk netjes op tijd naar bed, goed gegeten en de volgende dag vroeg op voor de beklimming. Het was prachtig weer en een aangename temperatuur om de berg op te fietsen. Zo’n 21 kilometer en meer dan twee uur zwoegen (behalve Leobert en Paul die in recordtijd boven waren) stonden we voldaan boven op de berg met een prachtig uitzicht over het de wijnvelden en het maanachtige landschap, het ‘kale’ gedeelte van de berg. Hoe langzaam het naar boven ging hebben we in afdaling ingehaald, wat een adrenaline boost krijg je daarvan! Veiligheid voorop en netjes achter elkaar afgedaald maar met goede snelheid naar beneden en zo’n half uur later stonden we beneden.

De volgende dag gingen de echte diehards Hans en Leobert nog een mooie ronde fietsen in het Franse landschap en vertrok de jonge garde (Lars, Koen, Paul) met spierpijn en een mooie ervaring rijker richting Nederland. Een geweldige tocht!

Een compilatie van de mooie momenten!