DON Bureau te gast bij de Politie Academie!

DON Bureau te gast bij de Politie Academie

17 september jl. was DON Bureau te gast bij de Politie Academie te Ossendrecht voor een teambuildingsdag. Het bleek een erg leuke en leerzame dag!

We mochten ons voordoen als hooligans! Een vreemde gewaarwording, daar het bij ons niet in de natuur ligt te gaan rellen. Voor de agenten in training was het een koud kunstje tijdens een escorte: we waren angstvallig stil!

In de activiteit daarna was het echter compleet anders! De ME kreeg de mogelijkheid hun charges en formaties te oefenen, en wij kregen de vrijheid om hen te bekogelen met blokken hout! Tijdens de strijd met de ME, ontpopten enkele DON’ers tot ware georganiseerde relschoppers! Dit leverde intensieve en erg leuke situaties op, waarbij enkele van ons toch slachtoffer werden van een rake klap van de ME.

Tijdens het avondprogramma stonden we stil bij stressbeheersing. Na een korte maar zeer interessante uitleg over ademhaling, mochten we direct de proef op de som nemen. Geblinddoekt en met een overal aan, hebben we een parcours afgelegd in situaties buiten onze comfortzone. Door het riool, onder netten door, over smalle balken op hoogte en meer van dat soort situaties. Het doel was om als team allemaal het einde te behalen.

We sloten de avond af in de schoenen van de politie. Dit heeft bij iedereen meer beleving opgeleverd voor de situaties waarin agenten zich bevinden. Tijdens levensechte gesimuleerde situaties, werden we blootgesteld aan enkele situaties die zich dagelijks voordoen.

Het was een dag om niet vergeten en een aanrader voor iedereen!

Zie de leuke foto’s van deze dag!

Politie Academie

Politie Academie