De Burgemeester Peterssluis is open!

Bouwteam BMPS


De brug en keersluis zijn gerenoveerd, de doorgaande weg over de Burgemeester Peterssluis, gelegen in het Industriegebied te Bergen op Zoom, is vandaag voor het verkeer opengesteld. Eerder dan gepland zelfs! Het lijkt wel of het verkeer niet kon wachten, binnen no-time zagen we het vrachtverkeer over de brug heengaan.

Ik kan niet anders zeggen dat het hele team trots is op het resultaat. Is het zo speciaal dan? Als gemeente wordt regelmatig werk uitbesteedt, als aannemer is het uitgevoerde werk iets wat ze al jaren doen, als ingenieurs- en adviesbureau werken we al jarenlang aan soortgelijke projecten. Toch wel. Het is een project waar iedereen met plezier aan heeft gewerkt, waar veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit hand in hand gaan. Een project waarvan je later zegt dat je eraan meegewerkt hebt en met trots over verteld hoe goed de samenwerking was. Eigenlijk zou elk project zo moeten zijn.

Door de wethouders Patrick van der Velden en Jeroen de Lange werd tijdens de opening vandaag 28 mei 2021 gerefereerd aan de samenwerking tussen gemeente en aannemer, iets wat je niet altijd in elk project ziet. Met recht kunnen we spreken van een bouwteam!

Wat zijn nou de ingrediënten die een samenwerking succesvol maken? Zijn we er heel bewust mee bezig geweest of is het gelopen zoals het gelopen is. Ik denk van allebei wel wat. In ieder geval zijn we vanaf de aanbesteding tot de dag van vandaag betrokken, voelen we ons allemaal verantwoordelijk voor ons deel van het werk en het geheel én werken we gezamenlijk aan het resultaat. We hebben vertrouwen in elkaar en durven openlijk de confrontatie en discussie aan te gaan als het nodig is. En natuurlijk blijft het mensenwerk en maken we soms fouten. Maar we zijn niet bang om dit te onderkennen en worden er niet op afgerekend.

Op de foto zie je het team, bestaande uit gemeente Bergen op Zoom, Istimewa, Boonzaaijer, Solidd, Lobocom, Technisch adviesbureau Sliedrecht en DON Bureau. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar in de toekomst nog vaker tegen zullen komen en dit werk als referentie gaan gebruiken. Trots om hiervan deel uit te mogen maken.