Beheersystematiek Openbare Ruimte

2019 kent een vliegende start bij CROW als het gaat om assetmanagement. Deze kennisorganisatie lanceert maar liefst zes producten in de nieuwe kennismodule Assetmanagement en als DON Bureau zijn we er trots op dat we aan een deel van deze producten hebben mee mogen werken. Niet in de laatste plaats aan de Beheersystematiek Openbare Ruimte. Steeds vaker houden we er presentaties over.

Eerlijk is eerlijk, het is best zoeken naar een balans in alles wat we over de beheersystematiek te vertellen hebben. Maar dankzij de presentaties komen we erachter wat de meest voorkomende vragen zijn en deze verwerken we weer in de volgende presentaties. Dus als je nu een algemene introductie van de Beheersystematiek Openbare Ruimte wilt hebben in je organisatie, dan komen we vertellen over hoe de systematiek bedoeld is om bij alle vakgebieden op dezelfde manier te werken. Over hoe we invulling geven aan de wens van beheerders om een betrouwbare begroting op te stellen. En over de wens van bestuurders om te weten wat de effecten zijn van de politieke keuzen. Maar ook hoe de principes van assetmanagement praktische handvatten hebben gekregen. Voor mensen die er dieper op in willen gaan, kunnen we uitleggen hoe de Beheersystematiek Openbare Ruimte doorwerkt in het beheer van verhardingen. Of wat het betekent voor het digitale beheer van de kapitaalgoederen. En voor alle mensen die aan de slag willen met risicogestuurd beheer: ook dit is uitgewerkt in de beheersystematiek.

In februari en maart van het nieuwe jaar houden we ontbijtsessies voor teammanagers en afdelingshoofden om te vertellen hoe de Beheersystematiek Openbare Ruimte kan helpen bij het managen van een beheerafdeling. Laat het ons vooral weten als je hier interesse in hebt. Tot slot nog twee interessante weetjes die aan het eind van 2018 zijn ingezet: CROW is gestart met het ontwikkelen van een Beheersystematiek Kunstwerken die onder de paraplu hangt van de Beheersystematiek Openbare Ruimte (en natuurlijk helpen wij daarbij). En de leveranciers van de beheerpakketten zijn uitgenodigd om van gedachten te wisselen hoe hun software kan bijdragen aan de Beheersystematiek Openbare Ruimte. Het zal je dus niet verbazen dat wij toosten op 2019: het jaar van Beheersystematiek Openbare Ruimte. Proost.

P.S.: lees vooral de blogs van de adviseurs van DON Bureau en Royal HaskoningDHV over hun ervaringen met de Beheersystematiek Openbare Ruimte.