Mathijs_Stratermans_staand_CVT7374_def web

Mathijs Stratermans

Junior Consultant T 06-82 77 49 13 stuur mij een e-mail

Mijn passie

Ik heb al sinds jaar en dag een passie gehad voor alles dat met verkeer, vervoer en infrastructuur te maken heeft. Of het nou de aanleg van wegen, het bouwen van auto’s of simpelweg het reizen met de trein betreft, heb ik altijd interesse gehad voor het proces dat het resultaat mogelijk maakt. Daarnaast hou ik van sporten in de vorm van badminton, fietsen en hardlopen. Fietsen doe ik het liefst in de Limburgse heuvels waarin ik opgegroeid ben. De rest van mijn vrije tijd besteed ik met name aan koken, het kijken van sitcoms op Netflix, of spelletjes spelen en een (speciaal)biertje drinken met vrienden.

Mijn aanpak

Tijdens mijn werk maak ik zoveel mogelijk gebruik van een systematische aanpak. Dit doe ik door eerst een overzicht te creëren van mijn opdracht en het gewenste eindresultaat. Hierna kan een plan van aanpak opgezet worden met daarin de stappen die nodig zijn om het eindresultaat te behalen. Door middel van deze methode werk ik stap voor stap om een opdracht af te ronden. Binnen een opdracht kijk ik kritisch naar mijn eigen en andermans werk om te voorkomen dat er besluiten gemaakt worden die niet goed onderbouwd zijn. Hierin maak ik ook, waar mogelijk, graag gebruik van kwantitatieve onderbouwingen.

Mijn kennis en ervaring

Ik ben vrij breed opgeleid in de sector van Transport, Infrastructuur en Logistiek door het volgen van een Masteropleiding aan de Technische Universiteit te Delft. Binnen deze opleiding heb ik de beleidsspecialisatie gevolgd waarin elementen als politieke besluitvorming, stakeholder analyses en waardering van projecten centraal staan. Voordat ik naar Delft verhuisde voor mijn Master heb ik een opleiding Automotive Technology aan de Technische Universiteit in Eindhoven afgerond. Deze opleiding valt in de elektrotechnische sector maar bevat ook onderdelen m.b.t. transport en infrastructuur. Deze onderdelen hebben geleid tot het besluit me verder te ontwikkelen in deze richting.

Naast mijn studie heb ik ervaring als bestuurslid bij de Delftse studentenbadmintonvereniging. In mijn bestuursjaar was ik competitie directeur binnen de club en was het mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat de competitie vloeiend verliep en dat contact werd gehouden met de nationale bond. Ik heb in dit jaar veel geleerd over het draaiend houden van een vereniging en in het nemen van mijn verantwoordelijkheid als het aankomt op het maken van besluiten die veel mensen beïnvloeden.