Frans_Wijkhuizen_staand_CVT7364_def web

Frans Wijkhuizen

Junior Consultant stuur mij een e-mail

Mijn passie

Ik ben breed geïnteresseerd en verdiep mij graag in technologie, klimaatverandering en uiteenlopende soorten muziek via nieuws, wetenschap en gesprekken. Na zelf lang piano en gitaar te hebben gespeeld, focus ik mij nu voornamelijk op het uitbreiden van mijn platencollectie en het bezoeken van concerten. Aan het onderhouden van tientallen verschillende soorten planten heb ik een kleine dagtaak. Zo kan ik mij vanuit een appartement in Amsterdam toch van dichtbij verbazen over de natuur. Eten met vrienden en de tijd nemen voor het bereiden van bijvoorbeeld een perfecte Indiase curry doet mij veel plezier.

Mijn aanpak

Ik benader complexe vraagstukken interdisciplinair. Door projecten binnen een groter systeem te zien en daarbij het probleem en mogelijke oplossingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken, haal je naar mijn idee de beste resultaten. Daarbij vind ik regelmatig overleg met stakeholders en collega’s erg belangrijk. De opgedane nieuwe inzichten en kennis geven mij veel energie. Ik ga kritisch maar positief te werk en ben doordat ik analytisch sterk ben, goed in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Met mijn achtergrond en hulpmiddelen als GIS breng ik complexe informatie zo overzichtelijk mogelijk over aan besluitvormers.

Mijn kennis en ervaring

Vanuit mijn brede achtergrond werk ik graag aan een duurzame en klimaatresistente leefomgeving. In mijn Bachelor Bèta Gamma (UvA) ontwikkelde ik aardwetenschappelijke expertise die zich focust op de fysische aspecten van klimaatverandering. Daarnaast heb ik via interdisciplinaire projecten geleerd hoe ik met mensen van uiteenlopende vakgebieden kan samenwerken. Via de master Earth Sciences: Global Environmental Change and Policy (VU), heb ik mij breed kunnen ontwikkelen. Ik combineerde kennis van de fysische-, economische- en beleidsaspecten van klimaatverandering om projecten binnen de thema’s klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie integraal te kunnen benaderen. Mijn kennis en aanpak heb ik bij diverse instanties in projecten in binnen- en buitenland (Spanje, Tenerife en Bangladesh) kunnen gebruiken.