Anke Vaarten

Junior Consultant stuur mij een e-mail

Mijn passie

Ik ben een echte levensgenieter die niet graag stil zit. Soms een weekendje weg in Brabant daarna een jaar lang met mijn rugzak door Zuid-Amerika. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken en iets nieuws te leren. Daarnaast houdt het me creatief en geïnspireerd. Eenmaal thuis zit ik ook niet stil. Ik uit mijn overtallige energie graag in een potje squash of een flinke ronde hardlopen. Zo blijf ik fit en gefocust op mijn doelen. Het weekend luid ik graag in met een heerlijke maaltijd en bijpassende wijn samen met familie en vrienden.

Mijn aanpak

Ik bijt me graag vast in complexe vraagstukken en zoek ik met al mijn enthousiasme de puzzelstukjes om het vraagstuk op te lossen. Dit doe ik door het gesprek aan te gaan met mijn collega’s en het project vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Zo komen we samen tot de beste resultaten. Door mijn nieuwsgierigheid en kritische vragen anticipeer ik snel op nieuwe ontwikkelingen en kan ik deze goed in de praktijk toepassen. Ook ben ik positief ingesteld en ga ik nooit een uitdaging uit de weg.

Kennis en ervaring

Mijn kennis ligt op het gebied van Watermanagement. Tijdens mijn studie heb ik verschillende opdrachten uitgevoerd op het gebied van klimaatadaptatie. Ik heb me vooral ontwikkeld op lokale toepassingen van klimaatadaptatie en het vormgeven van monitoringstrategieën. Daarbij kwamen onderwerpen zoals de energietransitie en de circulaire economie altijd terug. Op dit moment doe ik ook een master in Transnational ecosystem- based Water Management waar ik dagelijks integrale oplossingen vind voor de hedendaagse waterproblematiek en verbreed ik mijn kennis over biodiversiteit en de waarde van natuur. Ik ben ervan overtuigd dat deze kennis komende jaren nog belangrijker wordt maar ben ik ook nieuwsgierig de naar nieuwe onderwerpen die mij nog gaan uitdagen.