Projectinformatie

Opdrachtgever Hogeschool Utrecht Locatie Utrecht Looptijd 2017

Betrokken bij dit project

Project delen

LinkedIn E-mail

Aanleiding

Hogeschool Utrecht biedt professionals met werkervaring een 2-jarige deeltijd opleiding voor Master of Engineering. Hogeschool Utrecht heeft DON Bureau gevraagd om de module Interaction Between Disciplines te verzorgen. Studenten leren op basis van assetmanagement integraal te denken, krijgen zicht op nieuwe ontwikkelingen, leren betere vragen stellen en kijken over de grenzen van hun vakdiscipline.

Onze rol

Ton Beckers en Jielis van Schijndel hebben 12 sessies vormgegeven en verzorgd. Met assetmanagement als basis zijn tal van thema’s in de bouw aan bod gekomen. Denk hierbij aan Value Engineering, energie besparing, duurzaamheid, BIM, informatie management, Big Data, innovatie in de bouw, ketenregie en implementatie van assetmanagement. Met veel interactie, korte video’s, het bespreken van eigen voorbeelden en opdrachten hebben de studenten hun expertise vergroot.

Het resultaat

Studenten hebben de module afgerond met een eindrapport en een presentatie. Het gekozen onderwerp draagt bij aan het verbeteren van werkwijzen en/of inzichten in hun werksituatie. Studenten realiseren zich dat zij ambassadeur zijn van integraal denken en toekomstige ontwikkelingen voor zowel de eigen organisatie als voor opdrachtgevers. Door het toepassen van assetmanagement vergroten studenten hun bijdrage in projecten.