Projectinformatie

Opdrachtgever Gemeente Súdwest-Fryslân Locatie Ijlst Looptijd 2017

Betrokken bij dit project

Project delen

LinkedIn E-mail

Aanleiding

Gemeente Súdwest-Fryslân wil zich verder professionaliseren in het beheer van de gemeentelijke assets. Hiervoor wordt al enige tijd gewerkt aan de ontwikkeling van assetmanagement en met succes. Waar de bewustwording van de meerwaarde van assetmanagement binnen de eigen afdeling van beheer op stoom is kan deze boodschap bij de andere afdelingen nog verder uitgedragen worden. Middels Tell & Sell is team assetmanagement proactief bezig om de organisatie mee te nemen in deze ontwikkelingen. Het blijkt lastig om op een consistente wijze assetmanagement goed onderbouwd uit te leggen. Een illustratie is uniek hulpmiddel om de betreffende boodschap goed over de bühne te krijgen. Hiermee wordt de inhoud, het proces interessanter, aantrekkelijker en duidelijker gemaakt. Vergroting van het draagvlak is met een illustratie meer geborgd.

Het project

Voor de gemeente hebben wij een mooi project mogen ontwerpen. Een mooie praatplaat die het gesprek zeker zal aanwakkeren. Gekozen is voor een poster waarbij het mogelijk wordt gemaakt om herkenbare situaties in de openbare ruimte te kunnen relateren aan de belangrijkste aspecten van assetmanagement. Hiervoor zijn op cartooneske wijze een tal van situaties geschetst. Bijvoorbeeld: tijdens de sneekweek is een brug stuk en kunnen er geen boten door varen. Hoe kan de gemeente vanuit de balans tussen prestaties, risico’s en kosten zorgen dat dit niet nogmaals gebeurd?

Het vogelvluchtperspectief vanuit de zeppelin over het landschap van Súdwest-Fryslân draagt eraan bij om de relaties tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ te kunnen (uit)leggen. Herkenbaar zijn de diverse steden en dorpen in de gemeente Súdwest-Fryslân en het omliggende landschap, belangrijke evenementen, huisstijl van de gemeente. De zeppelin vertegenwoordigt de gemeentelijke organisatie. Hierin zijn de belangrijkste aspecten van assetmanagement opgenomen. Herken jij ze allemaal?

Onze rol

De praatplaat is in samenwerking met Edo Draaijer van The Unemployed Chefs voor de gemeente ontwikkeld. DON Bureau heeft gezorgd voor de interne afstemming en het concept van de praatplaat. Edo is de creatieve duizendpoot die in staat is geweest het concept te vertalen naar een prachtig design.