Project Brugm@n realiseert mobiele bediencentrale

DON Bureau is al sinds 2011 actief binnen het project Brugm@n van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. Dit project is gericht op het mogelijk maken van een betrouwbare en veilige bediening op afstand van de bruggen en sluizen in de Brabantse en Midden-Limburgse kanalen. Dit gebeurt 24 uur per dag vanuit de vernieuwde bediencentrale in Tilburg. Om ervoor te zorgen dat de aansluiting van nieuwe bruggen en sluizen in Tilburg op een kwalitatief hoogwaardige wijze gebeurt, heeft Istimewa Elektro in opdracht van Rijkswaterstaat een mobiele bediencentrale voor testdoeleinden ontwikkeld.

Deze centrale wordt ingezet bij de FAT (Factory Acceptance Test) en SAT (Site Acceptance Test) van de objecten die worden aangepast voor bediening op afstand. In de mobiele bediencentrale, die is uitgevoerd in een grote flightcase op wielen, is een kopie van alle centrale systemen en een bedienwerkplek opgenomen. Op deze manier kan op een veilige en volledige wijze worden getest of de ‘stekker’ van de brug of sluis ook feilloos past op het ‘stopcontact’ in Tilburg. Door op deze manier te testen worden eventuele fouten in een vroegtijdig stadium gevonden en opgelost. Ditzorgt er mede voor dat een nieuw object op een gecontroleerde wijze en met minimale impact kan worden aangesloten in de bediencentrale.

In de afgelopen maanden is deze mobiele bediencentrale succesvol ingezet bij de opdrachtnemer van de sluizen Empel en Hintham, die in de nabije toekomst aangesloten dienen te worden op de bediencentrale in Tilburg. Omdat de lokale testwerkzaamheden voor deze objecten nu afgerond zijn, is de testomgeving nu getransporteerd naar zijn volgende bestemming, om daar weer ingezet te worden voor de aansluiting van nieuwe objecten.

Het opstellen van de specificaties en de begeleiding van het ontwerp en bouw door Istimewa Elektro is in samenwerking met RWS uitgevoerd door DON Bureau.

Foto3 v2

Publicatie delen

LinkedIn E-mail