Integraal naar een duurzame samenleving!

In korte tijd naar een integraal advies waarmee een buurt, wijk of gebied energieneutraal, klimaatadaptief én circulair wordt. Dat is precies hetgeen dat wij met ons Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling kunnen. Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder.

Het Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling

Met het Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling maken we in korte tijd inzichtelijk hoe op lokale schaal een optimale bijdrage geleverd kan worden aan de energietransitie, klimaatadaptatie en de circulaire economie. We hanteren hierbij een integrale benadering en zoeken actief naar slimme koppelingen van maatregelen die meerwaarde creëren. Daarbij gebruiken we maatregelen die niet alleen bijdragen aan de duurzame transities, maar ook aan gebiedsspecifieke vraagstukken als mobiliteit en sociale cohesie. Ook haken we in op bestaande onderhoudsopgaven. Zo laten we geen kans onbenut.

Het Adviesmodel bestaat uit een dynamische database van maatregelen met een bewezen resultaat en een stapsgewijze analysemethode. Hiermee kunnen we de verschillende transities, vraagstukken en uitdagingen integraal benaderen én vertalen naar lokale oplossingen. We creëren zo duidelijkheid over de duurzame mogelijkheden en bieden een praktische vertaling van uw duurzame ambities. Hierdoor kunt u deze ambities eenvoudiger en integraal realiseren. Zo zetten we samen de stap naar een duurzame samenleving!

Meer informatie over het Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling? Lees dan verder in onze onderstaande brochure!

Projecten

We hebben met ons Adviesmodel al aan meerdere opdrachtgevers kunnen laten zien hoe zij hun duurzame ambities praktisch uit kunnen én moeten voeren. We hebben ze positief kunnen verrassen met nieuwe inzichten, kansen en oplossingen! Hier is dan ook uit gebleken dat onze aanpak een zeer interessant uitgangspunt is voor de verdere duurzame invulling van een locatie.

Het Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling hebben we in de volgende cases toegepast:

Benieuwd wat twee van onze opdrachtgevers vonden van deze projecten? Hun ervaringen lees je hier!

Ontwikkelingen

Naast het uitvoeren van projecten, zijn we continu bezig met het up-to-date houden van onze database. Hiervoor houden we nieuwe maatregelen, onderzoeken en projecten op dit gebied nauwlettend in de gaten. Ook zijn we bezig met nieuwe ontwikkelingen om het Adviesmodel te optimaliseren. Dit zijn de meest recente:

Blogs

Wij blijven zoveel mogelijk up-to-date over nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Dit verwerken we niet alleen in het Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling. We schrijven er namelijk ook blogs over! Hieronder vindt u de meest recente:

  • The Making Off: het Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling
  • Uitdagingen 1: Beperkte Ruimte
  • Uitdagingen 2: Leiderschap

Voor een overzicht van alle blogs, klikt u hier!

Contact

Bent u benieuwd wat ons Adviesmodel voor u kunt beteken, wilt u meer informatie over onze aanpak, of heeft u zin om te sparren over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jorg of Tom!