Door: Martin Rodenburg RHDHV

Versteviging rol Assetmanager

Vandaag heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de Beheersystematiek Openbare Ruimte van iAMPro en de daarbij behorende interactieve kaart. Wat een mooie tool!

Als voormalig assetmanager in de industrie ben ik bekend met de verschillende vragen en uitdagingen van zowel de eigenaar als de beheerder. De Beheersystematiek Openbare Ruimte van CROW geeft perfect weer wat ik als manager openbare ruimte nodig heb om de doelen die gesteld zijn door de eigenaar (bijvoorbeeld het gemeentebestuur) vorm te geven en de lijnen uit te zetten voor een samenwerkend team van beheerders.

Maar wat is nu het mooie aan deze tool…?

Het is een hulpmiddel en leidraad dat weergeeft waarom en hoe je beheert. Het kan je helpen met het ordenen van gegevens en het aanleveren van informatie voor verschillende doelgroepen. Wat gaan we de komende tijd doen? Hoe ver staan de plannen? Wat moet ik nog meer doen in de openbare ruimte? Het geeft een integraal beeld van alle beheertaken waarbij gelet wordt op risico’s, kosten, planning en natuurlijk de terugvertaling naar de doelen van de eigenaar.

Het werken met de Beheersystematiek Openbare Ruimte, geeft rust in de wirwar aan communicatiestromen. Wie heeft welke rol? Wie zit te wachten op welke gegevens? Eén klik en alles is live te volgen op een interactieve kaart.

De basis van de beheersystematiek is natuurlijk het op orde hebben van je areaalgegevens. Wat heb ik? Wat is de toestand daarvan? Is er een ontwikkeling te zien in de tijd? Als je een antwoord kunt geven op deze vragen, gaat de Beheersystematiek Openbare Ruimte je verder helpen in het ordenen van de informatie. Jij zit aan het stuur en kunt navigeren.

Ik verwacht in ieder geval dat de nieuwe systematiek het werk voor beheerders een stuk prettiger zal maken.

Meer informatie

Meer lezen over de Beheersystematiek Openbare Ruimte? Kijk dan hier.

Wil je graag een introductie van de Beheersystematiek Openbare Ruimte in jouw organisatie? Klik hier voor de mogelijkheden.

Wil je de interactieve plaat voor jezelf zien? Klik dan hier.

Deze blog is geschreven door

Martin Rodenburg RHDHV

+31 6 15 22 96 41