roland_staand_cvt5100 def new

Roland Boer

Senior Consultant T 06 17 72 46 20 stuur mij een e-mail bekijk mijn LinkedIn profiel

Mijn passie

Dingen doen die ik leuk vind. Plezier hebben, maken en houden. Dat zijn voor mij belangrijke kernwaarden in mijn leven. Samen met mijn opgroeiende kinderen, mijn vriendin en mijn vrienden. Ik blijf graag dicht bij mijzelf. Door mediteren of een heerlijke wandeling in het bos, door de bergen of langs het strand. Maar een terrasje met een koel biertje sla ik zeker niet af.

Ik krijg energie van mensen enthousiast maken en met elkaar verbinden. Ik voel mijzelf thuis bij "de grote lijnen" en kan daarover een prima uitleg geven. Ik ben in staat om snel de omgeving en context van een uitdaging te begrijpen en kan daardoor gericht een bijdrage leveren aan de oplossing of het doel. Ik ben energiek en kan heel enthousiast worden van ontwikkelingen en vraagstukken die echt vernieuwend zijn. Ik vind het heerlijk om groepen te faciliteren om verandering teweeg te brengen. Ik vind het een uitdaging om gecompliceerde zaken op een eenvoudige manier over het voetlicht te brengen.

Mijn aanpak

Ik ken mijzelf. Ik weet waar ik energie van krijg en waar ik energie op lek. Door mijzelf te kennen kan ik ook met een open blik naar anderen kijken en uit oordelen blijven. Zo kan ik met aandacht luisteren, interventies plegen die nodig zijn om anderen (organisatie en individuen) te helpen groeien. Met enthousiasme weet ik anderen te inspireren en in de juiste energie te krijgen die nodig is voor verandering. Daarbij breng ik veelal diverse disciplines bij elkaar.

Mijn kennis en ervaring

Sinds 1998 ben ik werkzaam in de discipline maintenance. Als maintenance engineer en adviseur assetmanagement heb ik een schat aan ervaring opgedaan vanuit diverse rollen. Ik heb diverse voorzittersrollen bekleed met name binnen de landelijke samenwerking van waterschappen en daarmee ook de nodige veranderingen gerealiseerd op het gebied van assetmanagement, de acceptatie daarvan en de uniformering van inrichtingsvraagstukken.

Sinds een aantal jaar is daar een groeiende behoefte bijgekomen voor het welzijn van mensen en hun functioneren. Dit geef ik vorm door met name het faciliteren van teams of individuele coaching. Op organisatiethema’s als Samenwerken, Persoonlijk Leiderschap en Duidelijkheid. Maar ook binnen ogenschijnlijk vastgelopen teams werk ik om verandering teweeg te brengen met werkvormen. Werkvormen stellen mij in staat om communicatie op verschillende niveaus te sturen en om eventuele communicatieproblemen bewust te doorbreken en patronen inzichtelijk te maken.

De mooiste uitdaging is het verbinden van de inhoud (assetmanagement) met houding en gedrag. Een succesvolle AM implementatie kan hier niet los van worden gezien!

Betrokken bij de volgende publicaties